Tips til bussturen

Bussturen blir en del av reisen, og det er mye flott natur å se på langs veien. Samtidig er man gjerne spent og klar for alt som skal skje på turen. La bussturen bli en positiv opplevelse for alle passasjerene.

Her har vi samlet noen tips til deg som skal på langtur

Plassering i bussen

Alle er ikke like vant til busskjøring over lengre tid, og det er lett å bli distrahert av alt som foregår i bussen. Noen blir lett bilsyke, mens andre fort kan kjede seg og vil ønske at det skjer litt.

Her kan det være lurt å informere gruppen på forhånd om at bussen kan deles inn i ulike soner. For eksempel kan de som vil ha mer ro sette seg ett sted i bussen, mens de som ønsker å prate litt kan sette seg et annet sted.

Mat på turen

Det er viktig å holde blodsukkeret oppe når man er på reise. I de fleste bussene våre er det kjøkken med både kjøleskap, kaffekoker og pølsekoker som dere kan benytte fritt på turen. Vi har også en egen meny med diverse turmat som kan bestilles i forkant av reisen.

Hvis dere ikke velger å ta med eller bestille mat i bussen, anbefaler vi at det blir lagt opp til pauser på steder man kan kjøpe seg noe snacks og drikke.

Unngå bilsyke

Noen har lett for å bli bilsyke – også i buss. Selv om man kanskje er vant til å kjøre bil – og lokalbuss til/fra jobb – er det noe annet å reise i flere timer. Faktorer som inneluft, matinntak, svingete veier og mye støy kan påvirke formen og skape en ubehagelig opplevelse for de aller fleste.

For å unngå bilsyke kan det være lurt å oppfordre til å legge bort nettbrett/telefon og spise noe sunt. Snacks og godteri er ikke alltid det beste å spise når man skal sitte flere timer på en buss.

De som ofte blir bilsyke, bør få sitte så langt frem i bussen som mulig for å kunne følge med på veien mens bussen kjører.

Det kan også være lurt å ha nok vann til alle om bord i bussen, samt at man legger opp til pauser underveis. Dette er særlig viktig hvis turen varer i over 3-4 timer. En beinstrekk og litt frisk luft er alltid viktig – ikke minst for sjåføren.

Hvordan pakke bagen?

Bussene våre har store bagasjerom, samt mulighet til å oppbevare små sekker eller vesker inne i bussen. Det er også mulig å koble til en tilhenger, dersom man har mye ekstrautstyr (for eksempel ski). Likevel er det et par ting det er lurt å tenke på når man skal på tur med mange andre.

Som et utgangspunkt anbefaler vi å pakke så mye som mulig i en bag, koffert eller sekk. Løse gjenstander som henger på utsiden av bagen/sekken (for eksempel sko, drikkeflaske, liggeunderlag) gjør det vanskeligere å stable bagasje oppå hverandre, og vil dermed ta unødvendig mye plass.

Ta av liggeunderlag og soveposer som henger utenpå sekken før bagasjen lastes inn. Disse kan man ta med inn i bussen, særlig hvis det blir dårlig plass. Tunge gjenstander skal alltid ligge i bagasjerommet.

Har du noen spørsmål om dette? Kontakt oss gjerne for konkrete tips til din planlagte reise.

Beregn din pris, raskt.

Ta av liggeunderlag og soveposer som henger utenpå sekken før bagasjen lastes inn. Soveposer og liggeunderlag kan tas med inn i bussen, særlig hvis det blir dårlig plass. Tunge gjenstander skal alltid ligge i bagasjerommet. Elever som vet de kan bli bilsyke bør få sitte så langt frem i bussen som mulig for å kunne følge med på veien mens.

Les mer

Jensen-buss i grønt landskap med posisjonsikon