image

5 dagers juletur til Hildesheim med besøk i Lubeck

Onsdag 21 november, 2022- Lørdag 24 november, 2022

Pris pr. person Kr. 7.100,- v/minimum 30 personer.

– Hildesheim er «Knochenhauerramtshaus» det naturlige sentrum for julemarkedet

Dette gamle huset går nemlig for å være et av verdens flotteste bindingsverkshus. I disse eventyrlige kulisser har mange utstillere slått seg ned for å tilby oss mange håndlagde produkter og for å slå et slag for den gode smak under julemarkedet.

Hildesheim har også konserter og andre arrangemanger på programmet under julemarkedet som trekker mange kulturinteresserte. Og juleforkledningen er Hildesheimer Dom og St. Michaelis kiken byens store severdighet, de er på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Særlig treloftene, kalkmaleriene er blant kirkens unike skatter som har gitt disse bygningsverk en plassering på den fornemme listen. I Hildesheim bor vi på meget gode og sentrale Van der Val Hotel-Valk.

Reiseplan

Dag 1, 21 November

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går på gode veier via Østfoldbyene til Svinesund. Frivillig kafferast underveis. Videre gjennom Bohuslän til Gøteborg, i godvær kjøres kystveien over Tjørn og Orust. Sjåfør kjører en liten sightseeing tur i Gøteborg med dere. Videre til kaia hvor Stena Line har avgang kl. 18.45. Ombord venter våre lugarer som har dusj/WC. Det blir servert julebord inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann. Resten av kvelden til egen disposisjon.

Dag 2, 22 November

Ankomst Kiel kl. 09.15. Frokost ombord. Etter tollklarering tar man plass i bussen. Vi kjører direkte til Lübeck. Lübeck er en nordtysk havneby i delstaten Schleswig-Holstein, cirka 65 kilometer nordøst for Hamburg. Lübecks verneverdige gamleby ligger på et høydedrag mellom elvene Wakenitz og Trave som knytter den til Østersjøen ved Travemünde 15 kilometer lenger nord.

Her får vi oppleve et vedlig trivelig julemarked som anbefales på det varmeste. Frivillig lunsj i Lübeck.

Vi tar plass i bussen til Hildesheim hvor vi sjekker inn på meget gode Van der Valk Hotel hvor vi skal bo i 2 netter. Middag på hotellet. For de som ønsker, tar vi en tur ut og gjør oss kjent med omgivelsene.

Dag 3, 23 November

Etter frokost besøker vi julemarkedet som ligger ett steinkast unna hotellet. Vi får oppleve de flotte julebodene omgitt av høye grantrær og festlig belysning som strekker seg gjennom hele sentrum. Hildesheim byr deg hjertelig velkommen med sin over 1200 års historie og stemningsfulle julemarked. Dagen til egen disposisjon med frivillig lunsj og middag på hotellet om kvelden.

Dag 4, 24 November

Frokost på hotellet, litt tid til å besøke julemarkedet før vi tar plass i bussen og setter kursen til Kiel. Kiel har ett flott julemarked som vi også har mulighet for å besøke før Stena Line’s båt har avgang kl. 18.45. Igjen blir det servert julebord inkl. fri drikke av øl, vin og min. vann. Resten av kvelden til felles hygge.

Dag 5, 25 November

Frokost før ankomst Gøteborg kl. 09.15. Vi tar plass i bussen og kjører på gode veier med stopp på Nordby hvis ønskelig for frivillig kafferast og siste shopping. Deretter går turen tilbake til utgangspunktet.

VELKOMMEN TIL EN HYGGELIG FØRJULSTUR

– Pris pr. person Kr. 7.100,- v/minimum 30 personer

  • Tillegg for enkeltrom Kr. 650,-
  • Tillegg for enkeltlugar Kr. 600,- tur/retur.
  • Tillegg utv. Dbl lugar Kr. 450,- person tur/retur
  • Tillegg utv. enkelt lugar Kr. 1000,- person tur/retur

    Jensen-buss i grønt landskap med posisjonsikon