reis med jenssen
Skriv ut

Vestlandet rundt – 6 herlige dager

14. juni 2021- 19. juni 2021

Bli med på en spektakulær tur med vestlandet i fokus. Vi får med oss perler som Alexandra Hotell, den populære skyliften i Loen og Hjortegården ved Ålfoten.Pris
10 595,– pr. person*
Bestill

*Tillegg enerom kr. 365,– pr. natt

Reiseplan

Dag 1

Avreise fra avtalt tid og sted. Turen går via Gudbrandsdalen og Otta med kurs mot Hotell Alexandra ved Stryn. Mellom kneisende fjell under blågrønne breer langs den hvilende fjorden ligger det familiedrevne hotellet som er kjent for sin særegne og personlige atmosfære. Her har dørene vært åpne for gjester i 125 år.

Her skal vi bo i 2 netter. Vi gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet, og bruker resten av kvelden til felles hygge.Dag 2

Etter en god frokost tar vi plass i bussen og setter kursen mot Briksdalsbreen, som er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Fra 1200 meters høyde stuper det ville brefallet helt ned i den frodige, trange Briksdalen – et syn som hvert år trekker til seg ca. 30 000 turister fra hele verden.

I mer enn hundre år hadde bøndene i Oldedalen fraktet turister med hest og kjerre inn til vakre Briksdalsbreen. I 2004 valgte man å legge ned dette tilbudet, og isteden tilby turen til breen med spesielle “Trollbiler”.

Turen går fra holdeplassen ved suvenirbutikken i Briksdal, og veien slynger seg i vakker natur opp langs fosser og stryk. Fra endestasjonen på Kleivane og inn til vannet ved Briksdalsbreen er det ca. 500 meter å gå. Stien er brei og fin, og her vandrer du gjennom urørt natur i Jostedalsbreen Nasjonalpark. Hele turen tar ca. 1,5 time. Vel tilbake har vi mulighet til å besøke suvenirbutikken.

Deretter tar vi plass i bussen og setter kursen tilbake til Loen og til Loen Skylift som åpnet 20.mai 2017. Pendelbanen løfter oss ca. 1 000 meter nesten rett opp, og her kommer vi i nærkontakt med den mektige naturen. Vi nyter fantastisk utsikt over fjord og fjell. Her får vi servert dagens suppe mens vi nyter den fantastiske utsikten over fjord og fjell.

Vel nede på bakken igjen får vi litt tid på egenhånd før det blir servert middag på Hotel Alexandra.Dag 3

Etter frokost tar vi farvel med Hotel Alexandra for denne gang, og er klare for å «snuse» inn nye inntrykk. Turen går via Stryn til Nordfjordeid, hvor vi gjør dagens første stopp.

Sagastad er Vestlandets nye kunnskapssenter om vikingtida. Her besøker vi Myklebustskipet (rekonstruert) som er 30 meter langt. Myklebustskipet er trolig det største vikingskipet det er funnet rester etter i Norge. Fra en plattform går man over en liten gangbru før man er ombord i skipet.

Det blir litt tid på egenhånd før vi tar plass i bussen igjen. Vi får en kort fergetur over Stårheim – Isane.

Videre går ferden til Hjortegården ved Ålfoten. Hjortegården er så tett på naturen som det er mulig å komme. Gården er drevet av Sonja og Karl Vidar Førde.

Firmanavnet gjenspeiler en gård med alle positive assosiasjoner til forvaltning av naturen, skaperglede, kjærlig dyrehold, mattradisjoner, jakt og verdiskapning. Hjorten er det majestetiske dyret som eier skogene rundt gården, og de regjerer helt nede fra fjorden, opp langs elvene, gjennom skog, kratt til snaufjellet og den store Ålfotbreen.

Vi får en guidet vandring på gården, samt oppleve mating av hjortene. Deretter får vi servert lunsj med smak fra gården. Gode og mette og beriket på historie om hjort går ferden videre til Måløy for 2 overnattinger, vi sjekker inn og gjør oss kjent med omgivelsene før vi spiser middag på en lokal restaurant.Dag 4

Avgang etter frokost og setter kursen mot Åheim. Nå beveger vi oss vestover, passerer Leikanger og finner skiltet med Vestkapp. Dette berømte platået ligger på 496 moh. Når det er godvær får man en fantastisk panoramautsikt i alle himmelretninger.

Neste punkt på programmet blir Ervik, et lite bosamfunn med sin vakre kirke med skipsklokken fra Hurtigruteskipet St. Svithun som ble «feil-bombet» i 1943.

Deretter reiser vi tilbake til Leikanger, over fjellet til Selje og tar båt ut til øya Selja. Her får vi en omvisning ved klosteret og St. Sunniva før vi drar tilbake til Selje og en enkel servering.

Nå blir det ikke lett å absorbere flere opplevelser utover en fargerik kystvei tilbake til Måløy der vi spiser middag på en lokal restaurant.Dag 5

Avreise etter frokost og nærmest «transportrute» i vakker natur forbi Fjærland, Lærdal med frivillig lunsj underveis til Hemsedal og Fyri Hotell og Resort. Vi sjekker inn og spiser felles middag på hotellet.Dag 6

Etter frokost tar vi farvel med Fyri Hotell- og Resort. Turen går direkte til Langedrag Naturpark. I spesielt naturskjønne omgivelser ligger Langedragshusene som et Soria Moria slott 1 000 moh med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal.

Sammen med sin familie ønsket Eva og Edvin K. Thorsen å oppfylle sin drøm med en gård der besøkende kan få unike opplevelser med nærhet til dyr og natur.  Byggingen av gården de drømte om startet i 1978. Vi får omvisning med guide. Deretter går turen tilbake til utgangspunktet med frivillig kafferast underveistromso

tromso

    Se alle feriereiser

    Klikk her
    vip miljø