reis med jenssen
Skriv ut

Trondheim, Brønnøysund & Torghatten

18. august 2021- 23. august 2021

Bli med på en reise nordover via Trondheim og Brønnøysund til Sandnessjøen og opplev den fantastiske naturen som Norge har å by på! Vi får flotte opplevelser både langs kysten og i spektakulære fjellandskap, så her er det bare å lene seg bak i bussetet og nyte turen.Pris
9 100,–* pr. person*
Bestill

*Tillegg for enkeltrom kr. 440,– pr. døgn

Reiseplan

Dag 1

Avreise fra avtalt sted til avtalt tid. E6 blir vår rettesnor forbi Hamar til Lillehammer for frivillig kafferast. Deretter følger vi Gudbrandsdalen opp til Dombås med frivillig rast.

Videre kjører vi over Dovrefjell, og ankommer Scandic Nidelven utpå ettermiddagen. Hotellet har vunnet prisen for Norges beste hotellfrokost hele 13 ganger, senest i 2019. Det ligger fantastisk plassert midt i sentrum av Trondheim, 17 meter ut i vakre Nidelven. Vi gjør oss kjent med omgivelsene før middag på hotellet.Dag 2

Ny morgen og ny dag av eventyret. Vårt mål i dag er Brønnøysund. Vi fortsetter nordover via Stjørdal, Verdal , Steinkjer, Snåsa og frem til Gartland. Her svinger vi inn på RV 775 som fører oss over til Høylandet og inn på Kystriksveien, som strekker seg fra Steinkjer til Bodø.  Helgelandskysten er en del av Kystriksveien.

Vi ruller videre og passerer etterhvert grensen inn til Nordland fylke. Frivillig kaferast underveis. Det blir fergetur fra Holm til Vennesund før vi tar fatt på siste biten frem til vårt bosted for natten; Thon Hotel Brønnøysund. Vi spiser felles middag og legger opp til felles hygge på kvelden.Dag 3

Det er et fantastisk område vi befinner oss i, og vi begynner dagen med å se på Torghatten. Dette imponerende fjellet av en turistattraksjon er ganske spesielt ettersom det har et hull tvers gjennom.

Vi fotograferer og titter litt på omgivelsene før vi etterhvert fortsetter vi langs RV 17 over øyer og holmer. En dag vi sent kommer til å glemme.

Helgelandskysten er egentlig som et langstrakt paradis med høye flotte fell og et uforglemmelig øyrike. Veien vi kjører på nå henger sammen med bruer og en ferge fra Andelsvågen til Horn, og ytterligere en fra Forvik til Tjøtta.

Etter hvert havner vi på Sundøy, som er kjent for blant annet Petter Dass, og vakre Sandnessjøen – hvor vi skal tilbringe natten på Scandic Syv Søstre. Vi samles til middag og praten går lett om dagens opplevelser og synsinntrykk.Dag 4

Etter frokost tar vi farvel med Sandnessjøen for denne gang. I dag blir det ren transportetappe på E6. Turen går via Mosjøen, Steinkjær og Levanger til herskapelige Bårdshaug Herregård, som står sentralt i småbyen Orkanger.

Bårdshaug gård ble satt opp på Bårdshaugen i 1860. Christian Thams kjøpte gården i 1890 og startet med ombyggingen. 14 år skulle det ta før det meget omfattende arbeidet var ferdig. Resultatet ble en særpreget herregård og et unikt syn på landsbygda, den gang som i dag.

Dagens Bårdshaug er i stor grad bevart som på Thams’ tid, med en blanding av internasjonal arkitektur og nasjonalromantisk tradisjon i stilarter fra norrønt til Louis-seize-stil. Innredningen og utsmykningen fra alle deler av verden forteller mye om mannen som bodde der.Dag 5

Etter frokost skal vi ut på en liten togtur, nærmere bestemt på Tamshavnbanen – en nedlagt gruvebane. Thamshavnbanen ble bygd for å frakte malm fra gruvene på Løkken Verk til utskipningshavna på Orkanger. Den gamle jernbanen snor seg gjennom et variert landskap med bratte utforkjøringer og krappe kurver, langs fiskeelva Orkla, gjennom skog og jordbruksområdet til tett bebyggelse. Togturen tar ca 50 min. og konduktøren gir oss litt historie om banen underveis.

Ved ankomst på Løkken møter vi vår guide, som tar oss med rundt i Gammelgruva og forteller både om ulike driftsteknikker som ble brukt gjennom fire århundrer med gruvedrift, og det utstyret som ble brukt.

Fra vi går inn porten til Gammelgruva og til du kommer ut igjen føler du at du er i en helt annen verden. Når du går i trange ganger eller store berghaller, har du fjell på alle sider rundt deg. Byggverket inne i fjellet er solid og variert, og Gammelgruva sies å være Norges mest fargerike gruve.

Det skal smake med lunsj, og den får vi servert på Orkla Gjestebolig. Boligen stod ferdig i 1916 som et ledd i den store utbyggingen på Løkken Verk, da det ble behov for standsmessig innkvartering. Huset ble blant annet brukt i forbindelse med styremøter og andre viktige møter for selskapet.

Vi får servert «kjøtt og stapp». Denne retten består av saltkjøtt og grovpølse fra lokal slakter, og serveres med rotstappe, kokte poteter og løksaus. Gode og mette tar vi plass i bussen og setter kursen tilbake til hotellet. Tid på egenhånd før middag.Dag 6

Etter frokost tar vi farvel med Bårdshaug Herregård for denne gang. Hjemturen går via Ulsberg og Kvikne med frivillig kafferast underveis.

På hjemturen besøker vi også Søberg Gård. Her møter vi gardskjerringa Maren som i dag driver gården. Det var hennes oldeforeldre som i 1925 kom til gården.

Maren har fylt stabburet slik de gjorde det i gamle dager.  I to etasjer og med flere rom kan du få oppleve og smake mange varianter av kortreist mat og brygg fra regionen. Her finner du lokalmat slik den skal være, i en atmosfære den fortjener. Mulighet for kaffe og litt å bite i.

Retur tilbake til utgangspunktet.tromso

tromso

    Se alle feriereiser

    Klikk her
    vip miljø